OVER DOKWRK

Themalocatie

DOKWRK is een van de themalocaties van KomKids Kinderopvang. Dit zijn buitenschoolse opvang locaties die in het teken staan van een speciaal thema. In dit geval techniek. 

Bij DOKWRK leren kinderen spelenderwijs techniek te gebruiken om vorm te geven aan hun ideeën, verbeelding en verhalen. DOKWRK stimuleert kinderen om hun talenten op dit gebied te ontdekken en te ontplooien. Door iets te maken leren kinderen problemen op te lossen, samen te werken en de wereld om hen heen beter te begrijpen.

DOKWRK biedt buitenschoolse opvang (naschools) voor kinderen van rkbs St. Jozefschoolbs St Willibrordus en bs St Bernardus. Daarnaast bieden we ook vakantieopvang, maar met een aangepast programma. 

Programma

We kijken hoe de interesse voor techniek zich bij de kinderen ontwikkelt en passen waar nodig het programma daarop aan. De kinderen worden ingedeeld op leeftijdscategorie en volgen twee dagen per week het programma. 

  • Maandag & dinsdag leeftijd 4 – 8 jaar
  • Donderdag & vrijdag leeftijd 8+ jaar

Thema’s

Bij DOKWRK krijgen kinderen de ruimte om naar eigen inzicht en tempo te ‘klooien’ met techniek. Al doende ontwikkelen de kinderen inzicht en kennis. Het programma bij DOKWRK is gebouwd rondom de thema’s

  • Constructie en Mechanica
  • Electronica
  • Robotica

KomKids

Samen op avontuur en nieuwe toffe dingen ontdekken. Bij KomKids Kinderopvang ontdekken kinderen (0 tot 13 jaar) elke dag een beetje meer. We laten ze stap voor stap leren waar hun talenten liggen. Met het vertrouwde gezicht van onze Pedagogische Medewerkers inspireren en stimuleren we kinderen om zelf op avontuur te gaan. Van je eigen sokken uittrekken, nieuwe danspasjes leren tot échte robots bouwen. 

Met onze flexibele en uitgebreide kinderopvang biedt KomKids altijd weer wat nieuws en blijven we kinderen prikkelen. Zo zorgen we dat jouw kind bij KomKids elke dag wel iets tofs beleeft.   
Hoe we dat doen? Lees hier meer over KomKids kinderopvang en onze ambitie. 

  • Klik hier voor het pedagogisch beleid van KomKids.
  • Voor het centrum gebonden pedagogisch beleid van DOKWRK, klik hier.
  • DOKWRK is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, klik hier. Hier kunt u ook de Inspectierapporten van de GGD nalezen.

De sociale kaart is de wegwijzer naar kindercentra, scholen, lichamelijke gezondheid, vrije tijd, sportverenigingen en opvoeden in de wijk. Klik hier voor de sociale kaart van Schiedam-Zuid/Centrum.